Videncentret advarer mod makeup og hårfarver til børn

Pige__barn__lgger_makeup

– Forældre bør ikke få farvet deres børns hår. Børn vil ligesom voksne optage hårfarvestofferne i kroppen og vil skulle leve med evt. skadevirkninger resten af deres liv, siger Heidi Søsted leder af Videncenter for Frisører og Kosmetikere.

Hårfarver kan give allergiske reaktioner som eksem og væskefyldte blærer. I værre tilfælde hæver personens hoved op og øjenomgivelserne kan lukke helt til. Nogle har været indlagt flere dage på hospitalet. En allergi overfor hårfarvestoffer har man med sig resten af livet og det ønsker ingen forældre for deres børn.

Det at få en allergi over for hårfarvestoffer betyder at man aldrig må farve sit hår eller få farvet bryn og vipper og man bør ikke blive frisør som voksen. Endvidere kan der op stå andre allergier som følge af hårfarveallergien.

Videncenter for Frisører og Kosmetikere råder frisørskoler og frisørsaloner, til kun at farve personer der er over 16 år.

Det er Politiken, der i en artikel fortæller, at Astma-Allergi Danmark får flere og flere henvendelser fra forældre, der spørger om råd, når det gælder hårfarve og makeup til børn, helt ned til fem år.

Læs også artiklen Hårfarve kan sende dig på hospitalet.