Videncentrets forslag til de sundeste produkter i salonen

Vask, pleje og styling: Til grøn frisør anbefaler Videncenter for Frisører og Kosmetikere svanemærkede produkter til vask, pleje og styling, der findes 5 producenter af professionelle frisørprodukter – Du finder dem her. Der findes en serie, som også har Astma-Allergi-Danmarks blå krans, den finder du her.

Til blegning er der desværre ikke noget at anbefale udover citron. Persulfater som man bruger til blegning er allergifremkaldende og den hyppigste årsag til luftvejslidelser hos frisører.

Til permanent anbefaler vi produkter med cysteamine hydrochloride. Eksemreaktioner er meget sjældne og der er ikke rapporteret andre effekter. I 2012 reagerede ingen patienter cysteamine hydrochloride. Frisøreleverne skal også ved permanent være meget omhyggelige med at anvende handsker. Kig jeres permanenter igennem og hvis I bliver i tvivl, så kontakt Videncenteret. Hydrogen peroxide skal anvendes til denne proces og det skal foregå under udsugning og med handsker.

Til farvning anbefaler vi følgende
Kemiske farver:
Elumenfarver og Sebastian cellephanes farver. Du er meget velkommen til at kontakte Videncentret, hvis du er i tvivl om de må anvendes.

Botaniske farver:
Vi anbefaler: Biotique, Bio Henna Leaf 1.7.2009.
Indholdsstoffer:
Lawsonia Inermis, (Mehendi Leaf Powder), Melia Azadirachta Powder (Neem Chhal leaf Powder), Gmelina Arborea Powder, (Gambhari Chhal Powder), Terminalia Arjuna Powder, (Arjun Chhal Powder), Mangifera Indica Gum (Kikar Gold), Berberris aristata (Daru Haldi)

Vi anbefaler:
Phitofilos Rome (Italy). Nuancenavne: Henné n. 1, Henné n. 2, Henné n. 3, Henné Nero, Henné Neutro, Miscela al Mallo di Noce.

Vi anbefaler også andre botaniske farver hvor du kan prøve at søge navnet i dette dokument (bliver løbende opdateret):
Grønt dokument 9. oktober 2012