For Kosmetikere

Forskning har vist at Kosmetikere har en høj risiko for at få allergi og eksem. Kosmetikere ligger i toppen af statistikken, som nummer 3 over erhverv med høj risiko for erhvervsbetinget allergi og eksem blandt kvinder lige efter frisører og bagere.

 

Kosmetikere har en 25 gange øget risiko for at få allergi og eksem sammenlignet med gennemsnittet for kvinder i alle andre erhverv. Årsagerne er allergi over for limstoffer i gelnegle, æteriske olier, konserveringsmidler eller over for handsker. Eksemet kan også udløses af sæbestoffer og hyppig håndvask. Limstoffer i gelnegle/kunstige negle kan også i visse tilfælde føre til allergisk astma.

Erhvervsbetinget allergi og eksem kan føre til sygemeldinger og indtægtstab samt at man må opgive sit erhverv med risiko for arbejdsløshed.

Videncentret’s indsats for Kosmetikere:

 • Kosmetikere kan få personlig rådgivning via Videncentrets hotline om de produker de bruger, allergi og eksem og hvordan de personligt forebygger at blive syge.
 • I vil kunne læse om allergi og eksem og blandt andet få viden om:
  1. Negleprodukter og allergi
  2. Æteriske olier og allergi
  3. Cremer, make-up og allergi
  4. Hvordan bruges handsker bedst
  5. Forebyggelse af håndeksem
  6. Hvis skaden er sket – hvad gør jeg?
 • Undervisning. Videncentret er i gang med at opdatere og udvikle nyt undervisningsmateriale til skolerne, herunder til kosmetikeruddannelsen. Se søjlen til højre “Udvisningsmateriale
 • Ny viden. Videncentret udvikler hele tiden ny viden og gør den tilgængelig på hjemmesiden og som nyhedsbreve. Videncentret er blandt andet i gang med en international undersøgelse af gelnegle og allergi over for limstoffer for at kunne rådgive og forebygge bedre.

Bedre produkter. Videncentret bruger sin viden internationalt og ved deltagelse i råd og nævn, således at sikkerheden ved produkterne forbedres gennem international lovgivning