Grøn er grøn og der er ingen undtagelser

Farlig farve i grønne frisørsaloner

Avisen.dk skriver idag:

EU Kommissionens Videnskabelige Komité for Sikkerhed konkluderer ifølge en rapport, at den farve, som Grøn salon bruger “udgør en risiko for brugeren”.
Stoffet, som rapporten angriber hedder Acid Orange 7, og rapporten udkom i marts 2011. Alligevel ligger hårfarvemærket Elumen, hvoraf de fleste farver indeholder Acid Orange 7, på listen over særligt anbefalede sikre produkter hos Grøn Salon og kan frit købes og bruges.
”Jeg er af den holdning, at når EU Videnskabelige Komite skriver sådan, så mener vi ikke, det er sikkert at anvende, hverken for forbrugere eller frisører,” siger Heidi Søsted, leder af Videncenter for Frisører og Kosmetikere.

”Enten er man grøn eller også er man ikke grøn. Vi vil ikke stå bag, at man vægter penge frem for helbred, selvom det så bliver sværere eller umuligt at farve hår,” siger Poul Mongaard.
Han mener, at når kunderne vælger en grøn frisør, så er det i tillid til, at de ikke kommer i kontakt med stoffer, der er skadelige for nogen levende organismer.
Han mener ikke, som Johan Galster, at rapporten om Acid orange er for tynd.
”Vi kritiserer normalt EUs Videnskabelige Komite for ikke at være skarpe nok, og når de så endelig løfter en advarende pegefinger, så må vi også følge det,” siger han.

Læs hele artiklen her.

Har du brug for flere oplysninger og produktanbefalinger, så kontakt Videncenter for Frisører og Kosmetikere.