Brug handsker – men gør det rigtigt

Videncenter for Frisører og Kosmetikere har opstillet en række retningslinjer for kemisk og praktisk test af engangshandsker til frisører. Handsker, der lever op til kravene i denne test, vil blive anbefalet af Videncentret. Anbefalingen gælder kun et år ad gangen.

  • Brug handsker ved vådt arbejde eller kemisk udsættelse. Når handsker anvendes rigtigt, beskytter de din hud mod påvirkninger, der kan irritere eller fremkalde allergi.
  • Brug handsker så lang tid, det er nødvendigt, men i så kort tid som muligt. Handskerne skal være hele, rene og tørre.
  • Dine hænder skal være rene og tørre, før du tager handsker på. Hvis dine hænder ikke er rene og tørre, når du bruger handsker, kan det irritere din hud.
  • Brug bomuldshandsker under handskerne. Bomuldshandsker under beskyttelseshandsker kan hjælpe med at holde huden tør. Bomuldshandsker skal skiftes, hvis de bliver våde

Handsker, der er testet for gennemtrængelighed af
frisørprodukter og har bestået praktisk test


Nitrile accelerator free gloves fra Abena. Kan rekvireres på telefon 74 31 18 18

Disse handsker har varenr: 290404, 290670-290674.
Der findes også en lang skaftet handske (30 cm) – Fx denne handske
De langskaftede handsker har varenr: 290405 – 290409.

 


X-Soft ACF Nitril pulverfri Imtex. Kan rekvireres hos Salonsupport på telefon 36 16 16 09.
Hvis der bestilles fra Salonsupport har handskerne varenr: 5436, 5437, 5438 og 5439.

Vi anbefaler nitrilhandsker

Siden 2006 har Videncentret arbejdet for at finde de bedste handsker til frisørarbejdet. Det vigtigste er at de beskytter frisøren og at handskerne ikke i sig selv giver allergi. men det er også vigtigt at handskerne er miljøvenlige og har en ok pris.

Nitrilhandsker beskytter bedst mod de forskellige farver, blegeprodukter, permanentvæsker, shampoos og stylingprodukter der anvendes i en frisørsalon. Ydermere er nitril godt til at beskytte mod vand.

Det er ikke alle nitrilhandsker, der er gode nok. Fornyelig rapporterede en frisørelev, at de handsker, hun brugte på praktikpladsen, blev utætte i fingerspidserne, når hun farvede. Hun opdagede det ved, at de hvide bomuldshandsker, som hun bar under nitrilhandsken, ikke forblev hvide.

Videncentret sendte eleven 5 par i to forskellige størrelser af de handsker, vi anbefaler, og de var bedre! Farven kunne ikke ses på bomuldshandsken. Hun fortalte, at de handsker, hun havde fået tilsendt, var lidt tykkere, men at det ikke var noget problem at arbejde med dem.

Indtil videre kan vi anbefale: Nitrile accelerator free gloves fra Abena, som kan rekvireres på telefon 74 31 18 18 og og X-Soft ACF Nitril pulverfri fra Salon Support som kan rekvireres på telefon 36 16 16 09.

Firmaerne har lavet en kemisk analyse af, om farvestoffet i et færdigblandet produkt kommer igennem handsken. Ligeledes har de checket for opløsningsmidler, og handskerne er fri for allergifremkaldende gummikemikalier.

Desværre er der problemer med beskyttelse af hænderne mod hårfarven Elumen (Goldwell). Nogle gange flækker handskerne når frisøren arbejder med Elumen. Vi har desværre ikke nogen handske vi kan anbefale til Elumen.

OG HUSK: Engangshandsker er engangshandsker!