Ny App skal hjælpe forbrugere med at undgå kosmetiske produkter der udløser eksem

Ca.10% af den danske befolkning har kontaktallergi overfor indholdsstoffer i forbrugerprodukter. Allergi viser sig som udslæt med kløe og rødme.
Har Du fået konstateret allergi overfor indholdsstoffer i forbrugerprodukter, det vil sige kosmetiske produkter, såsom cremer, shampoo og sæber, og har du svært ved at finde et produkt, som du kan bruge? Så er der hjælp at hente i en ny app: Allergyapp.

Allergyapp_logo

Hvis du har fået konstateret en kontaktallergi eller ønsker at undgå bestemte stoffer, så kan Allergyapp hjælpe dig. Ved at anvende app’en, vil du kunne købe kosmetiske produkter uden risiko for at blive udsat for de indholdsstoffer, som er årsag til dit eksem. Du downloader app’en til din smartphone/tablet og indtaster de stoffer du vil undgå og så lister app’en de produkter op, som ikke indeholder de stoffer. Du kan også scanne produktets stregkode, hvorpå app’en fortæller om produktet indeholder stoffer som du er allergisk overfor eller ønsker at undgå.

Sådan kommer du i gang med Allergyapp:

  1. Gå ind i Appstore eller Google Play og søg efter ”Allergyapp”.
  2. Download Allergyapp. (hvis du anvender iPad, skal du huske at trykke iPhone apps øverst i venstre hjørne).
  3. Tryk på ”Ny i Allergyapp”.
  4. Herefter skal du vælge om du har en kontakt allergi, ved at vælge ”nej” eller ”ja”.
  5. Du skal nu vælge hvilke kontaktallergier du har – Enkelt stoffer eller grupper af stoffer du er allergisk overfor. Du kan læse om de enkelte allergener ved at klikke på dem.
  6. Du opretter din profil ved at indtaste din email adresse og vælge et kodeord (husk at acceptere betingelserne).
  7. Du er nu i gang og kan søge i produkter eller scanne stregkoden i butikken eller derhjemme.
    • Der kommer hele tiden nye produkter til. Målet er at du kan bruge Allergyapp i alle butikker. Lige nu er der flest vare med fra Brugsen, Fakta, Kvickly, Irma, Apoteket og Matas butikkerne.

Allergyapp indeholder på nuværende tidspunkt 3000 produkter. Skulle det ske at du scanner et produkt som ikke er kendt af app’en, kan du hjælpe med at forbedre databasen. Dette gøres ved at sende en mail med produktoplysninger (produktnavn, producenten evt indholdsstoffer) til kontakt@allergyapp.dk, som vil registrere produktet/varen i databasen.

Allergyapp er udviklet i samarbejde mellem danske hudlæger og kosmetikbranchen. Du kan finde mere information om Allergyapp her: www.allergyapp.dk (Link virker ikke længere). For ydereligere spørgsmål, kontakt Allergyapp via email: kontakt@allergyapp.dk